Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Отбелязваме 9 май – Ден на победата и Ден на Европа
Сряда, 09 Май 2018 12:48

Отбелязваме 9 май – Ден на победата и Ден на Европа Избрана

Оценете
(1 глас)

С празнична програма на пл. „20-ти юли“ и изпълнения на военен духов оркестър към 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово бяха отбелязани Денят на победата и  Денят на Европа. Честването бе организирано от община Карлово, Общински съвет на Съюза на ветераните от войните от България, 61-ва Стрямска механизирана бригада и Военен клуб Карлово. Слово, по случай 73 години от края на Втората световна война, произнесе Петко Терзийски – председател на Общинския съвет на ветераните от войните, а поздрав към присъстващите и всички жители на община Карлово поднесе Теодор Шойлеков – председател на Общински съвет – Карлово.

На празничното честване присъстваха кметът на община Карлово – д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет – Карлово – Теодор Шойлеков, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Пламен Йорданов, заместник-кметът Стойо Карагенски, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, председателят на Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните от България – Петко Терзийски и граждани. В знак на почит към милионите жертви паднали по бойните полета по време на Втората световна война, бяха поднесени цветя пред паметника на Свободата на площад „20-ти юли“.

В Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните членуват 45 души, от които 14 живи ветерани, 9 от тях живеят в община Карлово. Най- възрастният е на 98 години, а най-младият на 94, останалите членове на организацията са потомци и съмишленици.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА

ОБЩИНА КАРЛОВО

0335/54-598

Прочетена 447 пъти