Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Откриха разширената и модернизирана сграда на ДГ „Ана Козинарова“ филиал с. Розино
Четвъртък, 01 Ноември 2018 16:36

Откриха разширената и модернизирана сграда на ДГ „Ана Козинарова“ филиал с. Розино Избрана

Оценете
(1 глас)
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Данка Люртова, Антон Минев, кметът на с. Розино Ангел Шаламанов и Мария Каменова – директор на ДГ „Ана Козинарова“ откриха разширената и модернизирана сграда на филиала на детската градина в с. Розино.
Водосвет за здраве и благоденствие на децата и техните родители отслужи енорийски свещеник Делян Петков. Кметът на Розино Ангел Шаламанов връчи благодарствено писмо на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов в който се казва „От името на всички щастливи деца, от техните родители, от целия персонал, от всички жители и лично от мое име искаме да изкажем искрена благодарност и признателност на Вас и Вашия екип за включването на Детска градина с. Розино в проекта. Благодарим Ви от сърце!“ 
Кметът на Розино подари на директора на детската градина тематична картина от Владимир Димитров (Майстора).
Разширението и модернизацията на ДГ „Ана Козинарова“, филиал с. Розино се осъществиха по проект BG16RFOP001-1.038-0002-C01 „Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в гр. Карлово и филиали“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. След изпълнението на проект филиала на детското заведение е напълно обновен, разширен и модернизиран. Предоставени са съвременни условия на обучение, подобрена е енергийната ефективност на сградата.
На официалната церемония по откриване на разширената и обновена ДГ „Ана Козинарова“, филиал Розино присъстваха: Кметът на община Карлово – д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Данка Люртова и Антон Минев, секретарят на община Карлово - Стефан Стефанов, кметът на село Розино - Ангел Шаламанов, заместник-председателят на Общински съвет – Карлово Анастасия Чолакова, командирът на ВФ 22680 подполковник Димитър Мерудийски, началника на отделение „Личен състав“ на 61-ва Стрямска механизирана бригада – подполковник Ненко Тарапанов, общински съветници, директори на училища и детски градини, жители на с. Розино.
 
 
 
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР НА
ОБЩИНА КАРЛОВО
0335/54-598
Прочетена 699 пъти