Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Открит урок на тема “Алкохолът е лош шофьор - Не шофирай пил!” ще се проведе за ученици от карловските училища
Сряда, 25 Април 2018 12:17

Открит урок на тема “Алкохолът е лош шофьор - Не шофирай пил!” ще се проведе за ученици от карловските училища Избрана

Оценете
(1 глас)

Сдружение “Млади, Активни, Креативни” в партньорство с Общинска библиотека гр.Карлово ще организира открит урок за ученици от 10, 11 и 12 клас от карловските училища на тема “Алкохолът е лош шофьор – Не шофирай пил!” на 27 Април 2018 г. от 13:30 часа в зала “Васил Караиванов” в сграда на Община Карлово. Урокът ще бъде организиран съвместно с компанията за производство на  висококачествен алкохол и вина “Перно Рикар България” ЕООД гр.София, а известната българска актриса Силвия Петкова ще води дискусия с младежите относно рисковете и опасностите, които крие шофирането в нетрезво състояние и след употреба на наркотични и психотронни вещества. Компанията “Перно Рикар България” произвежда късометражния, игрален филм “Моментът никога не е само един”, разработени за техния проект “Шофиране = Отговорност!”, в следствие на поетия към обществото социален ангажимент за промотиране на отговорна и умерена употреба на алкохолни напитки, особено сред младите хора, а главните герои в филма са Александър Сано и Силвия Петкова. Специални гости на открития урок ще бъдат и актьорите от комедийна трупа „Нема к‘во“ -  Георги Николов – Жорони, Калин Кирилов и Венсант. Група „Нема к’во” представлява иновативна комбинация от stand-up комедия и close-up илюзия, обединени в едно атрактивно и забавно шоу. Комедиантите Жорони и Калин Кирилов засягат фундаментални теми от ежедневието, в които всеки може да се припознае, а илюзионистът Венсан успява да измами човешките сетива, превръщайки обикновените неща в магия. Темата за нулева толерантност към шофирането в нетрезво състояние ще бъде представена от актьорите по невероятно достъпен начин чрез разиграване на битови сцени от ежедневието и въвличане на присъстващите ученици.  

 

За нас ще бъде удоволствие да присъстват повече млади хора на открития урок, за да изострим вниманието им относно шофирането в нетрезво състояние в периода на наближаващите балове и празници.

 

 

https://www.facebook.com/events/432635680533143/?ti=icl

 

Прочетена 323 пъти