Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Откриха новите детски и спортни площадки в детски градини и училища на територията на община Карлово
Петък, 05 Октомври 2018 17:18

Откриха новите детски и спортни площадки в детски градини и училища на територията на община Карлово Избрана

Оценете
(4 гласа)
Каролово - 05.10.2018 г.

В заседателната зала на Община Карлово се състоя заключителна пресконференция, на която д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово  огласи  приключването на реализацията на проект № BG16RFOP001-1.038-0002 – C01 „Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в гр. Карлово и филиали“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Реализирането на проекта допринесе за подобряване, обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура в община Карлово в съответствие с бъдещите потребности на ползвателите на предлаганата образователна услуга. Начало на проекта 18.11.2016г., край на проекта 18.11.2018г. Обща стойност на проекта 7 174 946,52 лв. 
След това на официална церемония бяха открити реконструираните и рехабилитирани детски и спортни площадки в  ДГ „ 1-ви юни” Карлово.
 
„Важното е в този ден да кажем, че ние продължаваме да работим по нашия основен приоритет, а той е да осигурим за нашите деца едни по-добри условия. Да израстват и се обучават и възпитават в една добра среда за спорт, за обучение и учение, така че възприемете този проект и детските площадки които откриваме, именно като още едно стъпало, което изкачваме по тази наша основна цел. Нека всички детски заведения,  общински училища да бъдат едни места, където спокойно и много целенасочено нашите деца да се възпитават - като млади истински родолюбци, да растат здрави и умни, защото те са нашето бъдеще, каза в тържественото си слово д-р Емил Кабаиванов. 
 
  Евелина Апостолова заместник областен управител на област Пловдив, д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово, Данка Зидарова – Люртова зам.-кмет на община Карлово и Ваня Христова директор на Детска градина „1-ви юни” прерязаха лентата.
 
  Възпитаниците на детската градина зарадваха присъстващите с музикална програма.
       На откриването присъстваха ръководството на община Карлово, бригаден генерал Пламен Йорданов командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, представители на институции, представители на проектантите и изпълнителите, директори и учители от училищата и детските градини в Общината, гости. 
 
Бяха открити новите детски и спортни площадки в СУ „Васил Левски“ – начален курс, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Христо Проданов“, ОУ „Райно Попович“, ДГ „Първи юни“,  ДГ „Гина Кунчева“, ОДЗ „Васил Левски“,  ДГ „Слънце“ гр. Карлово и филиал в кв. Сушица и ОДЗ „Зорница“.
 
Пресцентър 
Община Карлово 
 
Прочетена 1242 пъти