Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон10032022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Отменят Старопланински събор „Да стоплим сърцата с вино и любов“
Четвъртък, 10 Февруари 2022 12:36

Отменят Старопланински събор „Да стоплим сърцата с вино и любов“ Избрана

Оценете
(2 гласа)

Наближава 14 февруари – денят на виното и любовта. Денят, който в Община Сопот се свързва с традиционния Старопланински събор „Да стоплим сърцата с вино и любов“, който всяка година се провежда на откритата сцена на Манастирска поляна.

Денят, който се свързва с избора на цар на виното и любовта. Денят, в който след проведен конкурс се отличават най-доброто бяло вино, най-доброто розе и най-доброто червено вино, в който кукерски състави играят, за да прогонят злите сили и да донесат здраве и берекет.

Онзи 14 февруари, който минава с наздравици и обич, с веселие и общи народни хора, за втора поред година, поради влошената епидемиологична обстановка, няма да се състои.

„Уважаеми съграждани,
Празника на Виното и любовта, който отбелязваме на 14 февруари, е традиция за град Сопот, която винаги ни е събирала заедно – да си кажем ,, Наздраве‘‘, да се хванем на хоро, да стоплим сърцата си с обич и песен.

За съжаление през отминалата година празникът не се състоя, поради влошената епидемиологична обстановка. Надявахме се, че тази година ще се съберем на Старопланинския събор ,,Да стоплим сърцата с вино и любов‘‘ , но предвид данните от Регионална здравна инспекция за четиринадесет дневна заболеваемост на населението и драстично увеличеният брой на заболелите от Ковид – 19 в община Сопот, не е възможно да рискуваме с организация на каквото и да било събитие.

Времето е трудно, изисква от нас отговорност, за да запазим своето и на близките си здраве!

Спазвайки препоръките на Министерството на здравеопазването, на Националния пандемичен комитет и на Областния кризисен щаб, Общински оперативен щаб при община Сопот прие решение – отменят се всички масови мероприятия на територията на община Сопот до края на месец февруари.

Нека бъдем отговорни и стриктно да спазваме мерките, за да запазим здравето си!“ – обявиха от Община Сопот.

 

Автор: Karlovo-News

Прочетена 256 пъти