Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт03262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ПЕТ НАГРАДИ ЗА ДФФ „РОЗОВА ДОЛИНА”
Вторник, 03 Април 2018 22:15

ПЕТ НАГРАДИ ЗА ДФФ „РОЗОВА ДОЛИНА” Избрана

Оценете
(1 глас)

Всяка пролет в залите на НУФИ „Ф.Кутев“-гр.Котел, се провежда националният конкурс „Песенна дъга над Кутев“.  И тази година на 1 април над ......фолклорни таланти от цялата страна се събраха, за да се надпяват и покажат своите умения в различните възрастови групи икатегории – народно пеене и народни инструменти!

За най-талантливите изпълнители в четвърта възрастова група, Министерството на културата осигурява годишни стипендии по програма за даровити деца ! Затова и конкурсът в Котел е един от тези, с високи , но и равнопоставени критериикъм участниците - най-важното е показаното от таланта на децата !

Школата на Велина Иванова в Народно читалище „Васил Левски-1861г.” Карлово е позната в училищата в България, изучаващи фолклорни изкуства. В момента в НУФИ „Филип Кутев”, гр. Котел се обучават нейните възпитанички Надежда Чилингирова и Христиана Чилингирова.

Пет деца от тази школа достойно представиха града ни, като завоюваха пет награди.

Втора възрастова група :

- Никол Карамфилова Гаджева и Яни Алексиев Чилингиров – 1-во място

Елена Христова Джакова – 3-то място

Йоан Александров Иванов – поощрение

Трета възрастова група :

- Филип Славчев Пенев – 2-ро място.

Ръководството на Народно читалище „Васил Левски-1861г.” Карлово изказва благодарност засъпричастност на Община Карлово и на талантливите музиканти Николай Таслаков,Павел Мавродиев, Павлин Христов и Пламен Тодоров, които съпровождаха изпълненията на децата.

Прочетена 548 пъти