Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб12092023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ПГ “Ген. Вл. Заимов“ - гр.Сопот проведе открити уроци по Национална програма “Иновации в действие“
Неделя, 05 Юни 2022 23:57

ПГ “Ген. Вл. Заимов“ - гр.Сопот проведе открити уроци по Национална програма “Иновации в действие“ Избрана

Оценете
(4 гласа)

Медия

В дните от 31 май до 2юни2022г. Професионална гимназия “Ген.Вл.Заимов“ гр.Сопот посрещна екипите от учители и ученици от Професионална гимназия по туризъм “Алеко Константинов“ гр.Плевен, Професионална гимназия по туризъм „Д-р Петър Берон“ гр. Велико Търново и Професионална гимназия “Петко Рачов Славейков“  гр. Якоруда.
Поводът бе Национална програма “Иновации в действие“, чиято цел е да даде възможност за мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри и работещи иновации между училищата чрез демонстрация, наблюдение и обсъждане на открити уроци в избраното училище.
 
Мероприятията започнаха с  презентация за  ПГ "Ген. Владимир Заимов" от създаването си до днес, представена от директоа на училището Катя Адърска- Даскова. 
Като домакини предложихме на нашите гости от партньорските училища програма, изпълнена с интересни учебни занимания и дейности от различни професионални направления. 
Младият амбициозен учител по електротехника инж. Константин Колев, съвместно с Тоня Белезирева – старши учител по математика и програмиране изнесоха урок по „Приложна математика - II“ с учениците от  X клас на тема " Анализ на светодиоди. Приложение на закона на Ом ".
Учениците измерваха характеристики на различните светодиоди, пресмятаха,  преценяваха и подбираха подходящите резистори за свързване в електронни схеми. Учениците работиха на групи по конкретно задание и демонстрираха в реално време пред гостите  създаването на работеща електронна схема с различни светодиоди. Изчислителният апарат и превръщането на мерните единици е математическата част в урока. Целта на интегрираното обучение по иновативния предмет е прякото използване на знанията по математика и физика с практически задачи по електротехника, чрез анализиране, синтезирана работа със справочна литература и формиране на критично мислене.
 
Вторият открит урок беше изнесен от госпожа Мария Богданова - старши учител по английски и немски език и госпожа Магдалина Андонова - учител по професионална подготовка. Целта на урока беше да се изготви анимационна програма на роден и чужд език чрез съчетаване на спортно-занимателна и познавателна анимация – продукт от интегрираните часове по Анимация и Чужд език по професията. Той започна в двора на училището още при пристигането на гостите, които трябваше да открият на определени места в двора и сградата на гимназията въпроси, свързани с историята на училището. Правилните отговори им дадоха възможност да получат пропуск за Актовата зала, където бяха разделени на отбори. Всички заедно изгледаха познавателния филм за няколко града в България, който беше предварително заснет с учениците от 11б клас. Те използваха познанията си по английски език за запознаване на чужденец със забележителностите и кратката история на съответния град. Гостите трябваше да отговорят на въпроси, за да могат да продължат виртуалната си разходка към следващия град. Накрая за всички имаше награди.
В програмата бяха организирани и посещения на исторически забележинелости с кратки беседи, изнесени от ученици на ПГ "Ген. Владимир Заимов"в гр. Сопот, обучаваци се по специалността "Организация на туризма и свободното време".
 
 
 
Прочетена 450 пъти