Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05272019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Пловдивските лекари подкрепиха болницата в Карлово
Сряда, 19 Септември 2018 11:30

Пловдивските лекари подкрепиха болницата в Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)

 

Финансово затруднената карловска многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Киро Попов" беше подкрепена на редовно годишно заседание на Пловдивската колегия на Българския лекарски съюз (БЛС). Решението беше взето с пълно единодушие от членовете на Управителния съвет на организацията. Припомням, че здравното заведение не е получило 115 хил. лв. от Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) за извършени дейности от акушеро-гинекологичното отделение. Кирил Кирилов допълва информацията.

 

Членовете на УС на БЛС Пловдив бяха запознати от управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев с проблемите, създавани от здравната каса. Нейният районен шеф д-р Магдалена Петрова беше уличена в двоен стандарт. Управителят на карловската болница даде пример с лечебниците в Момчилград, Крумовград, Ардино и други малки населени места как получават пари за извършени в тях раждания на деца, а ръководеното от него заведение – не, при положение, че цялата здравна система трябва да спазва указанията, свързани със съвместната работа на БЛС и НЗОК.

 

Секретарят на пловдивската организация на БЛС д-р Георги Кръстев определи решението на РЗОК – да не плаща за дейностите на болницата – като извращение.

 

Пловдивските лекари ще запознаят с решението си ръководството на БЛС. Управителният съвет ще заседава на 28 септември и ще разгледа проблема с Карловската болница. Очакванията са да бъде сезирано ръководството на НЗОК и здравното министерство.

От БЛС-Пловдив бяха категорични, че проблемът трябва да се реши „светкавично“ и болницата да получи полагащите й се средства, защото в противен случай – със започването на новата финансова година, парите ще бъдат изгубени.

 

Източник/ Dariknews

Прочетена 416 пъти