Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Победа за ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ гр.Карлово в оспорвано военно състезание
Четвъртък, 17 Май 2018 16:02

Победа за ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ гр.Карлово в оспорвано военно състезание Избрана

Оценете
(4 гласа)

 На територията на "61-ва Стрямска механизирана бригада" в гр. Карлово се проведе военно-приложно състезание за ученици. Отбори от средношколци от всички училища от общините Карлово, Сопот и Хисаря взеха участие в надпреварата, която е кyлминацията на тазгодишния курс на обучение в клубовете "Приятели на армията", чиито членове са всички средни училища от трите общини. 

Заслужено първо място спечели отборът на ПГ "Братя Евлогий и Христо Георгиеви" – гр.Карлово. Тимът, с ръководител Светлозар Янков и в състав: 

Йоан Куртанов, Николай Христозов, Мартин Куков, Илиян Ташев и Румен Шопов,  се представи блестящо и грабна купата за първото място. 

На второ място се класира отборът на СУ "Васил Левски"

– гр.Карлово с ръководител г-жа Даниела Генчева, а третото почетно място зае отборът на СУ "Христо Проданов" – гр.Карлово с ръководител г-жа Янка Минева

Военно-приложното състезание бе организирано на високопрофесионално ниво от военнослужещите във формированието. Зам.-командирът на "61-ва Стрямска механизирана бригада" – полк. Дешков, който прие строя, поздрави учениците и получи мощен отговор "Служим на Република България!", заяви, че виждайки толкова млади и мотивирани хора, е убеден в бъдещето и възхода на българската държава и армията.

 

Прочетена 700 пъти