Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон11112019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Почистено е нерегламентирано замърсяване в кв. Сушица
Понеделник, 18 Февруари 2019 10:21

Почистено е нерегламентирано замърсяване в кв. Сушица Избрана

Оценете
(1 глас)
Община Карлово почисти нерегламентирано замърсяване в местността „Могилата“ на кв. Сушица, образувано от изхвърлени строителни отпадъци.
   Напомняме на гражданите на община Карлово, че е забранено изхвърлянето на строителни отпадъци, образувани от ремонтна дейност, селското стопанство и животновъдството в покрайнините на населеното място. Третирането и транспортирането на отпадъци при извършване на текущ ремонт или реконструкция на сгради и съоръжения от физически и юридически лица, за които не се изисква разрешение за строеж, се организират от притежателите на отпадъците, от изпълнителя на строителството или разрушаването или от друго лице чрез заявка и заплащане на специализиран контейнер. В контейнери - 4 куб. м, тип „лодка“ се изхвърлят отпадъци с еднократно количество от 1 куб. м. Поставянето на тези съдове е в съответствие с Наредбата за управление на отпадъците в община Карлово, с цел предотвратяване и образуване на нерегламентирани замърсявания.
   Призоваваме гражданите да спазват утвърдения ред за третиране на конкретния вид отпадъци, регламентиран с Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Карлово и да сигнализират при установяване на нарушители и/или новообразувани нерегламентирани замърсявания на общинската администрация :
  • на телефони: 0335/54688, GSM 0893406152;
  • на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
  • на сайта на Община Карлово: http://www.karlovo.bg.
    Непрепоръчителни са всички други начини за сезиране на компетентните органи.
 
 
Източник/ Община Карлово
Прочетена 439 пъти