Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Подбалканът си иска влака „Чайка“
Понеделник, 02 Юли 2018 19:19

Подбалканът си иска влака „Чайка“ Избрана

Оценете
(7 гласа)

Жителите на Подбалкана настояват за възстановяването на бързия влак „Чайка” през всички дни от седмица. Десетки хора от целия регион вече заявяват това в електронни писма до БДЖ, след като компанията обяви допитване до гражданите за новото разписание на влаковете в цялата страна. От няколко години легендарният влак, който повече от половин век обслужва пътниците от София до Бургас през Карлово, е спрян и се движи в посока към Бургас само в петък вечер. 

 

Освен „Чайка” гражданите от Карловския край настояват и за по-удобни влакове за София, Пловдив и Стара Загора. Те вече стартират подписка, която също ще представят в дружеството на БДЖ „Пътнически превози”. 

 

Вече седем месеца пътуването от Карлово до София с пътнически влак е истински кошмар, твърдят хората. Превозването става с влак до Мирково, след това с автобус до Саранци и от там отново се качваме на влак до София.

Като добавим към смяната на превозните средства, багажа, който носим, напрежението, че отиваме на работа, на лекар или в командировка, ужасът е пълен, споделят пътуващи. Часовете също били много неудобни. Например, за да си  в 7 часа в София, трябва да вземеш влака, който тръгва в 3 часа от Карлово.

Човек лесно може да си представи в какво състояние ще бъде, когато пристигне. А вечерният пътнически влак, който тръгва в 20 часа от София, стига до Копривщица. По необясними причини влакът остава там, вместо да измине целия маршрут и да превози пътниците до всички гари в посока Карлово. 

 

Подобна е ситуацията с първия влак от Карлово за Пловдив. Той тръгва 5.12 часа. За пътуващите ще бъде по-удобно, ако тръгва около 5.40 часа, за да пристигне в Пловдив около 7. Сега той е на гара Пловдив в 6.20 часа, ученици и работници чакат на гарата да се разсъмне, коментират заинтересованите. 

 

Източник/ Марица.бг

Прочетена 1293 пъти