Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед07212019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Поклон пред гениалния Ботев!
Неделя, 06 Януари 2019 15:22

Поклон пред гениалния Ботев! Избрана

Оценете
(1 глас)
171 години от рождението на гениалния поет и революционер Христо Ботев бяха отбелязани с тържествен митинг в Калофер на 6 януари.
Да почетат големия българин, в подножието на неговия паметник застанаха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-министър председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова, заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, народни представители, политически лидери, общественици, стотици жители и гости на Ботевия роден град.
  „Христо Ботев се роди, закърмен с идеите за свобода и социална справедливост. Той изгря като звезда на небосклона и бързо изгоря, но не напразно! Ботев успя да превърне поробените българи в юнаци, готови да дадат живота си за свободата на България. Ботев беше войвода и загина като войвода и герой на България!”, каза кметът на Карлово д-р Кабаиванов.
 
 
За непреходната следа, оставена от Христо Ботев в нашата историческа памет, за значението на неговата личност и мястото й в душите и сърцата на съвременните българи, тържествено слово произнесе вицепрезидентът Илияна Йотова.
 
   Гирлянд на славата, венци и цветя от признателния български народ и от държавните институции бяха положени пред паметника на революционера. Глави в знак на почит сведоха официалните гости, деца и възрастни, дошли на честването.
 
 
Източник/ Пресцентър Община Карлово
Прочетена 589 пъти