Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Посрещане на френските доброволци от „ЕUROP’RAID 2018”
Събота, 11 Август 2018 17:18

Посрещане на френските доброволци от „ЕUROP’RAID 2018” Избрана

Оценете
(1 глас)

С много емоции, игри, спорт, водни пръски и забава за деца и младежи премина първата инициатива на МИЦ-Карлово, посветена на Международния ден на младежта.

Със съдействието на Община Карлово и програма "Евродеск" на 10 август на стадион "Васил Левски" в Карлово младежи и деца от Карлово посрещнаха 180 френски доброволци с 60 автомобила "Пежо 2015", които оставиха 6 тона дарение за децата на Община Карлово. Местните ни младежи-доброволци имаха възможност да пообщуват с френските младежи, да разберат какво е да пътуваш в тези малки коли, натъпкани с личен багаж и дарения, да се лишаваш от лукса на ежедневието като баня и легло за сън и да пропътуваш хиляди километри с идеята да даряваш. Всички френски доброволци слизаха усмихнати и весели, въпреки че някой пристигнаха в 22:00ч. и въпреки, че бяха чакали по границите по 4-5 часа. Те поиграха заедно с децата,дошли на стадион Карлово да ги приветстват, мач с юношеския отбор на Карлово, раздаваха подаръци и си тръгнаха доволни, че са направили добро дело за лагера в подножието на връх Бузлуджа, от където заминават за Румъния и от там обратно за Франция.

Заместник кмета на Община Карлово Антон Минев ги приветства за инициативата и благодари за усилията, които полагат и жертвите, които правят в името на благотворителността. Прикани и българските младежи да следват примера на френските си връстници и да продължат да се занимават с доброволчество и да осмислят свободното си време с полезни за личностното им и обществено развитие.

Втората подгласничка на Мис Роза 2018 приветства френските доброволци в Розовата долина и им благодари, че за втора година идват в Карлово, за да зарадват децата на Община Карлово.

Прочетена 576 пъти