Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт03262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Поздрав на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов по повод Националния празник на Република България – 3 март
Петък, 02 Март 2018 14:26

Поздрав на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов по повод Националния празник на Република България – 3 март Избрана

Оценете
(1 глас)
 Уважаеми дами и господа,
     Скъпи съграждани, братя и сестри българи,
 
 
     ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
     
     Днес е свещена дата за всички нас, защото на този ден преди 140 г. след 5-вековно турско робство, България възкръсва за нов живот. 
     Това е денят за признателност към стотиците хиляди герои – руски войни и български опълченци, дали живота си за българската свобода.
   На 3 март 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор, с който  отбелязваме края на една война. Тази война за нас – българите е символ на успеха на националните борби, символ на мечтите, символ на новото национално самочувствие и достойнство. Тя е едно ново начало за народа ни!
     Нашият град Карлово е родното място на десетки герои, дали живота си, за да я има днес България. Сигурен съм, че всички карловци помнят своята история, помнят тежките и страшни събития, които са се случвали в града. Помнят най-страшния шест месечен период в историята на Карлово, който останалите живи наричат Страшното. Помнят как градът е бил опожарен. Помнят, че повече от 800 карловци загиват под ятагана или бесилката на османците в навечерието на Освобождението. Помнят саможертвата на най-свидния син на Майка България – Васил Левски.
     Скъпи съграждани,
     Нека бъдем достойни за славата, която ни завещаха нашите предци! Да бъдем смели. Да бъдем истински българи.
     Пожелавам ви здраве и благополучие. Бъдете свободни в делата и мислите си!
     ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА ОТЕЧЕСТВОТО!
     ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! 
 
 
     Д-р Емил Кабаиванов
     Кмет на община Карлово
Прочетена 387 пъти