Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада
Сряда, 03 Октомври 2018 16:49

Празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада Избрана

Оценете
(2 гласа)
В чест на празника на 61 Стрямска механизирана бригада за времето от 25.09. до 28.09.2018 г. бяха организирани и се проведоха състезания между военнослужещи от военните формирования на бригадата – стрелба с автомат „Калашников”, картечница „Калашников”, пистолет „Макаров” и снайпер, както и военно - приложни състезания от дисциплините крос 3000 м., крос 5000 м. и преодоляване на единна пътека с препятствия. На 03.10.2018 г., в тържествена обстановка бе отбелязана 26-та годишнина от създаването на бригадата. На ритуала, който се проведе в района на бригадата, слово произнесе Командирът на формированието бригаден генерал Пламен Йорданов.
 
„За мен е гордост, че наследниците на 28 Стремски полк, 21 Средногорски полк и 11 танкова бригада притежават способностите, професионалните качества и необходимата бойна подготовка, за да реализират успешно всяка бойна задача.” заяви командирът на бригадата. „Историята е тази, която ни учи, настоящето и бъдещето градим ние! Затова е важно какво постигаме днес, какви завети оставяме на бъдещите поколения, за да изпитват същото чувство на гордост, което ние изпитваме към нашите предци.” - каза в заключение той и пожела на всички крепко здраве, благополучие и увереност по пътя на военният дълг.
 
Със заповеди на командира на 61-ва механизирана бригада бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от бригадата, показали високи резултати в служебната дейност, усърдие и професионализъм, както и военнослужещите класирали се на призовите места от проведените спортни състезания по повод празника. Програмата продължи с тържествен ритуал по поднасяне на венец на „Паметника на загиналите воини във войните 1912 г. - 1918г.” в района на бригадата. По-късно годишнината беше тържествено отбелязана и в район Казанлък с общо строяване и поднасяне на венец на „Паметника на 23 Пехотен Шипченски полк”. Денят завърши с празничен концерт в НЧ “Васил Левски -1861” град Карлово, където всички присъстващи се насладиха на прекрасните изпълнения на талантливите деца от вокална група „Карловойс” и от сдружение “Петнадесет лалета” град Хисаря.
 
 
 
Източник и снимки/ 61-ва Стрямска механизирана бригада
Прочетена 893 пъти