Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря01162019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ПРЕДКОЛЕДНА МУЗИКАЛНА ПРИКАЗКА
Петък, 22 Декември 2017 16:50

ПРЕДКОЛЕДНА МУЗИКАЛНА ПРИКАЗКА Избрана

Оценете
(2 гласа)
На 19.12.2017 г. в карловското СУ „Хр. Проданов“, в превърнатия в концертна зала 221 кабинет, се състоя невероятен празник! Деца и родители наблюдаваха детската оперета „Зимна история“, представена от 40 деца от първи до четвърти клас на СУ „Хр. Проданов“.
Те бяха подготвени от преподавателя им по музика Цонка Манолова. Автор на повечето песни е Михаил Шопов. 
В приказна феерия от песни и танци ни потопиха възпитаниците на г-жа Манолова! Коледното вълшебство завладя малките участници в оперетата и нас – техните учители и родители. Трогнати до сълзи, наблюдавахме как изпълнителите изпяха песни – изповед и послание, с които ни обещаха „да пазят приятелството от предателство“. Искрящобелите снежинки (от първи и втори клас) възхитиха присъстващите със своя танц, в който се преплитаха, трептяха и блестяха на фона на подходящи декори и осветление. 
В коледната тишина третокласниците Деница Георгиева, Гергана Жекова, Григор Желязков, Станимир Христов, Ивета Иванова, Калоян Гагов, Сияна Лалова, Диляна Терзиева и Моника Козинарска свириха песни на блокфлейти, подбрани от г-жа Манолова и разучени под нейното ръководство. 
Първокласничката Юлия Гагова и третокласниците Калоян Гагов и Ивета Иванова свириха на пиано. Водещите Деница Георгиева и Станимир Христов обявяваха изпълненията и участниците, като всеки от малките артисти бе възнаграден с нестихващи аплодисменти и одобрение в залата. Най-щастливи бяха по-малките зрители – братчета и сестричета на изпълнителите, които с блеснали очи и възторжени викове допринесоха за умножаването на коледното вълшебство. От името на училищното ръководство г-жа Я. Минева поздрави участниците.
 
Недка Кръстева
 
Прочетена 582 пъти