Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Представиха новия началник на РУ на МВР - Карлово главен инспектор Сълко Литов на кметовете от община Карлово
Вторник, 20 Ноември 2018 14:47

Представиха новия началник на РУ на МВР - Карлово главен инспектор Сълко Литов на кметовете от община Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)

Директорът на Областна дирекция на МВР Пловдив старши комисар Атанас Илков представи пред кметовете на населени места от община Карлово новия началник на РУ на МВР - Карлово главен инспектор Сълко Литов. Това стана на среща в сградата на община Карлово в присъствието на областния управител на област Пловдив Здравко Димитров и кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Главен инспектор Литов досега е заемал длъжност н-к сектор „Криминална полиция“ в РУ на МВР – Карлово.

Старши комисар Илков запозна кметовете с полицейската обстановка на територията на ОД на МВР и по-конкретно в община Карлово и посочи основните приоритети в работата на МВР: битова престъпност, миграционен натиск, пътна безопасност и добро административно обслужване.

На срещата бяха обсъдени съществуващи проблеми в малките населени места и въпроси, които не са изцяло от компетенцията на МВР.

Д-р Кабаиванов благодари на ст. комисар Илков и гл. инспектор Литов за добрата съвместна работа до момента и обяви, че община Карлово има готов проект за видеонаблюдение в цялата община, с който ще кандидатства за финансиране директно пред Европейската комисия. Проектът предвижда поставяне на 130 камери за видеонаблюдение на територията на община Карлово и ако проектът бъде реализиран ще се подобри общата работа на Общината и МВР в борбата с престъпността. Кметът поиска от директора на ОД на МВР, при възможност, да бъдат разкрити участъци на полицията в с. Розино и градовете Баня и Калофер.

На срещата присъстваха още заместник-кметовете и секретарят на община Карлово, директорът на звено „Инспекторат“ и началникът на Общинска самоохрана.

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА

ОБЩИНА КАРЛОВО

0335/54-598

Прочетена 664 пъти