Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Приключи проект „Да продължим доброто дело“
Вторник, 30 Октомври 2018 18:04

Приключи проект „Да продължим доброто дело“ Избрана

Оценете
(1 глас)

Проект „Да продължим доброто дело“ с № BG05M9OP001-2.004-0026-С01   

 Процедурата се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд  

      ФИНАЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

 

 

На 26.10.2018г. в зала „Васил Караиванов“ се проведе финалната пресконференция по проект „Да продължим доброто дело“, който Община Карлово реализира в периода 01.07.2016-01.11.2018г. с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд чрез ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“.

    По проекта в Социален център „По-добре заедно“ се предоставяха комплексни социални услуги на деца 0-7 години и техните семейства от уязвими групи на територията на Община Карлово. Ръководителят на проекта инж. Стефан Стефанов благодари на всички консултант-специалисти, работили в центъра и допринесли за широката популярност на центъра и разпознаваемостта му в местната общност като желана институция, предлагаща качествени социални услуги.

Благодарение реализацията на проекта са обхванати над 1500 деца в различните услуги на проекта и по време на кампании в детските градини и ясли за толерантност към различните, здравни  и стоматологични консултации.

    В услугите „Ранна интервенция на уврежданията“ и „Индивидуална педагогическа подготовка за деца със СОП“ 159 деца с увреждания и риск от изоставане в развитието са ползвали безплатно услугите на рехабилитатор, логопед, специален педагог и психолог, а 26 деца са получили допълнителна педагогическа подкрепа от специален педагог.

    Над 500 родители са обхванати от услугите „Семейно консултиране и подкрепа“ и „Формиране и развитие на родителски учения“ с консултации за правилно отглеждане и хранене на децата, семейно планиране,кампании за превенция на ранните бракове сред младите момичета от ромската общност, предоставени юридически консултации относно социално-осигурителното, здравно и семейно законодателство.

    В летните училища към центъра през 2017 и 2018 година 60 деца  в предучилищна възраст получиха допълнителна педагогическа подкрепа за равен старт в училище.

    Социалният център организираше различни социално-адаптивни мероприятия за децата-потребители на услугите с оглед по-добрата им интеграция, за които разказа координаторът на центъра г-жа Захарлиева с подробна презентация за дейностите на социалния център.

 

Източник: СЦ „По-добре заедно“

Прочетена 268 пъти