Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт09222020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Продължава изпълнението на дейности за дезинфекция с цел предотвратяването на разпространението на COVID-19 на територията на община Карлово
Петък, 20 Март 2020 12:38

Продължава изпълнението на дейности за дезинфекция с цел предотвратяването на разпространението на COVID-19 на територията на община Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)

Екипи от община Карлово извършват ежедневна дезинфекция на автобусните спирки на градския транспорт на територията на град Карлово. Те са инструктирани за работа при конкретната ситуация и са подсигурени с необходимите предпазни средства. Призивът на община Карлово е, хората да изчакват на спирките на достатъчно голямо разстояние един от друг.

Освен дезинфекция на спирките, сметосъбиращата фирма в община Карлово също предприема мерки, целящи предотвратяване разпространението на зарата COVID-19. В процеса на сметосъбиране се извършва дезинфекция на контейнерите тип “Бобър”. Дезинфекцират се дръжките и капаците на всички контейнери с подходящи дезинфекционни препарати. Поетапно и по график ще бъдат извършвани дезинфекции на контейнерите във всички населени места на територията на община Карлово.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов препоръчва: Домоуправителите на жилищните блокове и кооперации да организират ежедневно миене и дезинфекциране на дръжки на врати, ключове на лампи, асансьори и стълбища.

 

Единственото сигурно средство за предпазване от заразата и прекъсване на нейното разпространение е социалната изолация. Бъдете отговорни! Спазвайте мерките за безопасност!

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА

ОБЩИНА КАРЛОВО

0335/54-598

Прочетена 482 пъти