Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05272019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Проектът „Парк Васил Левски –място за отдих,спорт и развлечение” в град Баня е завършен
Вторник, 21 Август 2018 17:50

Проектът „Парк Васил Левски –място за отдих,спорт и развлечение” в град Баня е завършен Избрана

Оценете
(1 глас)
Проектът „Парк Васил Левски –място за отдих,спорт и развлечение”, успя да стимулира гражданското общество към повече активност и ангажираност при решаване на проблеми, касаещи населеното място. С изграждането на открития информационен център - перголата, съчетана с приятно място за почивка и отмора, заедно с къщичката за книги, подновените пейки се създадоха условия за приятен, социален и информационен отдих на жители, гости и туристи на курортния град.
В процеса на изпълнение на проекта се засили социалния контакт между различните възрастови групи и общуването. Изграденият кът е в синхрон с парковата среда, дава възможност не само на младите, но и на по –възрастните за приятни часове на отмора сред прохладата на парка.
До постигане на поставената цел, проектът премина през три етапа:
Трети етап: Довършителен –доизграждане на перголата с пейки, поставяне на къщичка за книги и табелата, която ще включва името на инициативата, лого на финансиращата организация, Община Карлово, читалището, кметство Баня, Общински форум. Подновяване на старите пейки по алеята на парка. 
В дните преди празника на града, гости и жители се сдобиха с новата придобивка, благодарение на момчетата, които заедно с кмета Стамен Гешев и неговия екип успяха да реализират проекта, а и изградиха нова детска площадка с безопасни съоръжения, отговарящи на Европейските изисквания.
 
ПРЕСЦЕНТЪР НА
ОБЩИНА КАРЛОВО
 
0335/54-598
Прочетена 1071 пъти