Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12102019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Проведоха работна среща с инвеститорите на ВРЗ - DB CARGO - България ЕООД
Сряда, 07 Август 2019 10:40

Проведоха работна среща с инвеститорите на ВРЗ - DB CARGO - България ЕООД Избрана

Оценете
(1 глас)

Изпълнителният директор на Ди Би Карго България инж. Любомир Гарчев и Президентът на Надзорния съвет на компанията Ото Нидерхофер се срещнаха с кмета и ръководството на община Карлово.

„Вашето присъствие тук възприемаме като поредна стъпка към възстановяване на Вагоноремонтния завод в Карлово“, каза кметът на общината д-р Емил Кабаиванов на срещата. „Такъв сериозен инвеститор като Ди Би Карго показва, че тук може да се инвестира и тази инвестиция е знакова за нас“, добави той и сподели, че е разговарял с министъра на икономиката за възможността компанията да получи лиценз за инвеститор от Клас А.

Г-н Нидерхофер благодари за поканата и възможността да говори за развитието на общината и Ди Би Карго България. „След покупката на предприятието ще имаме възможност да работим върху цялата гама на ж п транспорта. В бъдеще ще можем да правим нашия собствен ремонт тук“, каза г-н Нидерхофер и заяви, че компанията ще премести централния си офис, ще се регистрира и ще плаща данъците си в Карлово. Чувстваме се добре приети и сме особено щастливи, че кметът и администрацията ни обръщат специално внимание, добави още той.

„Радвам се, че получих, с помощта на г-н Нидерхофер, възможността да инвестираме в Карлово, благодаря на кмета г-н Кабаиванов и на заместник-кмета г-н Карагенски, надявам се с помощта на общината и на карловската общност да успеем в реализирането на инвестицията, каза инж. Гарчев.

Първоначално инвеститорите предвиждат да наемат 70 човека. На 1 октомври офиса на фирмата ще бъде вече в Карлово и ще започне подготовка за стартиране на дейността от 01.01.2020 година.

Ди Би Карго България ЕООД е 100% собственост на Deutsche Bahn AG– една от най-големите световни логистични групи с повече от 300 000 служители по света.

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО

Прочетена 466 пъти