Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05272019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Работата по третото кръгово кръстовище на Карлово, на път I-6 София-Бургас стартира на 20 октомври 2018г.
Вторник, 02 Октомври 2018 17:59

Работата по третото кръгово кръстовище на Карлово, на път I-6 София-Бургас стартира на 20 октомври 2018г. Избрана

Оценете
(1 глас)
 На 20 октомври 2018 г. стартира работата по третото кръгово кръстовище на Карлово, на път I-6 София-Бургас. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив зам.-кметът на Карлово Антон Минев. Това е било обявено днес, по време на работна среща с всички страни, ангажирани с изграждането на обекта. „Въпреки, че изпълнителят е избран още преди половин година работата по кръстовището не е започвала заради неяснота, свързана с подземния кадастър, което е характерно за почти всички населени места в страната”, каза Минев. Кръстовището ще се изгражда по договор между АПИ и изпълнителя. На срещата е било обсъдено каква временна организация на движението ще бъде създадена там и са били координирани действията между институциите, във връзка с подземните трасета. Изпълнението на обекта ще трае 60 дни.
По данни от МВР кръстовището е едно от най-рисковите и опасни в Карлово. „През последните години там са станали най-много катастрофи със смъртни случаи”, каза още Антон Минев.
Прочетена 2004 пъти