Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Решен е проблемът с АГ отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“
Вторник, 14 Август 2018 17:59

Решен е проблемът с АГ отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Избрана

Оценете
(2 гласа)

След проведения вчера протест на жителите от Карлово и региона против спиране на 12 клинични пътеки на АГ отделението в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и проведените няколкократни разговори на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и управителя на общинската болница д-р Христо Пелев с управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев и зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева, проблемът със спиране на клиничните пътеки в АГ отделението е решен в полза на карловската болница. Нещо повече, подписано е Споразумение между НЗОК и Българския лекарски съюз, с което се гарантира че подобни проблеми в общинските болници в бъдеще ще бъдат решавани  положително в полза на болниците, съобщиха от общината.

Кметът на община Карлово благодари на управителя на НЗОК д-р Дечев, за бързата реакция и разрешаването на случая в полза на жителите на карловската и съседните общини.

Благодарим на всички граждани, лекари и специалисти за активното участие във вчерашния протест, в резултат на който се стигна до днешното справедливо решение. Това показва за пореден път, че когато сме заедно и подкрепяме каузи в интерес на гражданите и обществото, се постигат положителни резултати.

Уважаеми съграждани, утре е големият християнски празник Успение Богородично. Празник на Светата Дева Мария – закрилник на майките, децата и семейството. Каним ви от 9.00 ч. в храм „Света Богородица“ заедно да присъстваме на Празничната света литургия.

ПРЕСЦЕНТЪР НА

ОБЩИНА КАРЛОВО

 

0335/54-598

 

Прочетена 1318 пъти