Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ С инициатива за насърчаване на четенето общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ - Карлово гостува в ДГ „Първи юни“
Вторник, 12 Юни 2018 14:25

С инициатива за насърчаване на четенето общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ - Карлово гостува в ДГ „Първи юни“ Избрана

Оценете
(4 гласа)
Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ - Карлово гостува в ДГ „Първи юни“ - Карлово, с организирана изнесена читалня, чрез която ще се насърчава четенето и любовта към книгата сред най-малките чрез създаване на „библиотеки без стени”. 
Библиотеката подари на ДГ „Първи юни“  от „преносимите къщички за книги”, които са изработени по проект: „Мъдростта на книгите и знанието, изграждаща сила на утрешните будители!” с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.
Популяризирахме “Къщичката за книги” сред децата и насърчаването им да обновяват фонда на къщичката със свои любими книжки от вкъщи.
 
Директорът на библиотеката Мирослав Колев лично прочете приказка, а Наско Сеизов, художник илюстрира героите на бялата дъска.
 
Източник и снимки/ Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ - Карлово
Прочетена 765 пъти