Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05272019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Съобщение от община Карлово относно зачестилите сигнали от граждани за нарушаване на обществения ред и спокойствие
Петък, 31 Август 2018 19:35

Съобщение от община Карлово относно зачестилите сигнали от граждани за нарушаване на обществения ред и спокойствие Избрана

Оценете
(14 гласа)
С Ъ О Б Щ Е Н И Е
 
УВАЖАЕМИ  СЪГРАЖДАНИ,
 
      Във връзка със зачестили сигнали от граждани  за нарушаване на обществения ред и спокойствието им Ви напомняме, че съгласно:
 
  • Чл.9, т.4 от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово се забранява извършването на дейности от битов и стопански характер в жилищните сгради и в близост до тях, с които се нарушава спокойствието на живущите между 14:00ч. и 16:00ч. и между 22:00ч. и 8:00ч. в делничните дни и между 14:00ч. и 16:00ч. и 21:00ч и 9:00ч. в празничните и почивните дни, с изключение на дейностите по организирано събиране и извозване на битовите отпадъци.
  • Чл.9, т.5 от същата Наредба се забранява провеждането на сватбени, семейни и други частни събирания на места, общинска собственост, като тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, градини, паркове и други територии, както и в открити частни имоти, с които се нарушава обществения ред и спокойствието на гражданите.
  • Чл.27 (1) т.19 от Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на община Карлово се забранява изнасянето на озвучителна техника пред търговските обекти и озвучаването на пространството около тях под каквато и да е форма.
             
     При установяване на  нарушения и неспазване на Наредбите на Общински съвет Карлово, на нарушителите ще бъдат съставени актове, съгласно действащото законодателство. 
 
 
 
 Звено „Инспекторат”
 
Весела Сотирова
 
Директор звено ”Инспекторат“
Прочетена 5697 пъти