Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт08202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ СЕДЕМ НАГРАДИ ДОНЕСОХА ДЕЦАТА НА ВЕЛИНА ИВАНОВА ОТ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ -1861г.”, КАРЛОВО
Вторник, 23 Април 2019 14:52

СЕДЕМ НАГРАДИ ДОНЕСОХА ДЕЦАТА НА ВЕЛИНА ИВАНОВА ОТ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ -1861г.”, КАРЛОВО Избрана

Оценете
(1 глас)
          Поредни успехи от конкурси на 20 и 21 април в Широка лъка и Панагюрище за децата от Народно читалище „Васил Левски-1861г.”,Карлово.
          Над 700 деца и младежи от всички фолклорни области на страната участваха в първото издание на Националния фолклорен конкурс "Широка лъка пее, свири и танцува". Музикалното събитие се организира от Националното училище за фолклорни изкуства-Широка лъка.          
          В конкурсната програма се представиха деца на възраст от 5 до 18 г., състезавайки се в различни раздели. Конкурсът показа колко много талантливи деца на България продължават фолклорните ни традиции.
          Изпълнителките Никол Гаджева, Елена Джакова, Рая Юмерова и Йоана Попова донесоха за Карлово 4 награди:
- Елена Джакова - златен медал;
- Никол Гаджева - бронзов медал;
- Рая Юмерова и Йоана Попова трета награда и парична сума, а също и участие в Гала концерта на лауреатите!
             Над 320 таланти от 16 населени места  изпълниха театър „Дом-паметник” в Панагюрище за участие в XV Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”. Тази година фестивалът се посвещава на 130-ата годишнина от рождението на Захари Стоянов и 180-ата годишнина от рождението на Нешо Бончев. Конкурсът е включен и в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката за 2018 / 2019 година. В едно от най-добрите издания за патриотична песен в България участваха и възпитаници на Велина Иванова от НЧ „Васил Левски-1861г.” Карлово. Три награди за нашите деца и от този конкурс:
-второ място за дует - 1 -ва възрастова група Елизабет - Анн и Александър Ръмбъл;
-   приз за Сценична Реализация - Елизабет - Анн и Александър Ръмбъл;
- специална награда в първа възрастова група за Даниела Авитабиле.
          Достойно ни представиха и Пламена Кацева и Анна Станкова!
          Ръководството на карловското читалище поздравява децата и техния педагог Велина Иванова с отличното представяне и им желае крепко здраве и покоряване на нови върхове.
 
Прочетена 441 пъти