Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет02282020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Село Климент чества обявяването на Независимостта на България
Събота, 22 Септември 2018 16:21

Село Климент чества обявяването на Независимостта на България Избрана

Оценете
(1 глас)
 61 Стрямска механизирана бригада 61 Стрямска механизирана бригада
На 21-ви септември 2018 г., в навечерието на Деня на Независимостта на България, село Климент за поредна година бе център на тържествата, посветени на този празник в община Карлово. Тържествено бе отбелязана 110-та годишнина от обявяването на нашата независимост. Всички заедно сведоха глави в знак на почит пред паметта на героите.
В 20.00 ч. на площад „Свети Климент Охридски” под звуците на военния духов оркестър на 61 механизирана бригада започна тържествена проверка /заря/ с участието на представителни роти от 61 Стрямска механизирана бригада. Почетния строй беше приет от заместник-командирa на 61 Стрямска механизирана бригада - полковник Станимир Христов.
 
 
Гости на честванията бяха народният представител - Веска Ненчева, заместник-кметът на община Карлово - Антон Минев, заместник-командирът на 61 механизирана бригада - полковник Станимир Христов, общински съветници, кметове на кметства, представители на държавността, признателни жители и гости на селото.
 
Народният представител - Веска Ненчева и кметът на село Климент - г-н Мано Манов произнесоха слова, с които ни напомниха значимостта на акта на обявяване на Независимостта за историята на Българския народ.
 
Поздравителен адрес бе получен от командира на 61 Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Пламен Йорданов. Бяха поднесени венци и цветя в памет на героите от село Климент, загинали по бойните полета за свободата и независимостта на нашата родина.
 
Ритуалът завърши с празнични илюминации, които озариха небето над Климент, след което празничната програма продължи с народни танци, в които се включи и кметът на село Климент - г-н Мано Манов, пременен в традиционна носия.
 
 
 
Източник и снимки/  61 Стрямска механизирана бригада
Прочетена 1572 пъти