Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Шестима са номинирани за Националната награда за чистотата на българския език „Д-р Иван Богоров”
Вторник, 30 Октомври 2018 18:15

Шестима са номинирани за Националната награда за чистотата на българския език „Д-р Иван Богоров” Избрана

Оценете
(1 глас)

Шестима са номинирани за Националната награда за чистотата на българския език „Д-р Иван Богоров”, която ще бъде връчена за първи път тази година в Карлово. Това съобщи в предаването „Часът на Карлово” на Радио „Фокус”- Пловдив зам.-кметът на община Карлово Антон Минев. Номинациите са направени от творчески съюзи, организации и граждани. Имената на номинираните вече са ясни, а победителят ще бъде обявен на специална церемония в Деня на будителите – 1 ноември, от 16 часа. Наградата ще бъде връчена от карловския кмет д-р Емил Кабаиванов в НЧ“Васил Левски“. „Номинирани са все хора, които работят в сферата на чистотата на езика – преподаватели по литература в ПУ и СУ, хора, които се занимават с езикознание и др.“, посочи Минев.

В комисията за присъждане на наградата по утвърдения статут влизат представители на община Карлово, на Общинския съвет, представител на Съюза на българските писатели в България и представител на Института по български език и литература към БАН.

„Предвижда се наградата да се връчва традиционно всяка година и да се популяризира все повече, във връзка с опасностите, които идват от чуждиците в българския език и запазване на чистотата му“, каза Антон Минев.

 

Шестима са номинирани за Националната награда за чистотата на българския език „Д-р Иван Богоров”

Прочетена 279 пъти