Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет01202022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Силно представяне на България на едно от най-големите изложения в Арабско-африканския район
Сряда, 01 Декември 2021 18:41

Силно представяне на България на едно от най-големите изложения в Арабско-африканския район Избрана

Оценете
(1 глас)
Български компании от военно-промишления комплекс направиха силно представяне на „EDEX 2021“ - едно от най-големите специализирани международни изложения в Арабско-африканския регион. Представители на 12 фирми от страната ни представиха възможностите за производство, доставка и усъвършенстване в страната ни на продукти за отбранителната индустрия. 
България бе сред страните, които бяха във фокуса на интереса и поради институционалната подкрепа от страна на Министерството на икономиката. В тази връзка Сдружение “Българска отбранителна индустрия" изказва персонална благодарност на министъра на икономиката Даниела Везиева, която участва в откриването на престижния форум и представи възможностите на българската индустрия по време на официалните си срещи. СБОИ нееднократно сме подчертавали, че военно-промишлената индустрия е структуроопределяща за българската икономика и институционалната подкрепа за сектора е много важна за бъдещето му конкурентно и устойчиво развитие. 
В рамките на „EDEX 2021“ се представят повече от 400 изложители от целия свят, а очакванията на организаторите са форумът да бъде посетен от над 30 хил. посетители.
 
Изгочник: ВМЗ
 
Прочетена 174 пъти