Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Снегопочистващи машини вече са разположени на 4 опорни пункта в Карловска община в очакване на първия сняг
Понеделник, 19 Ноември 2018 14:24

Снегопочистващи машини вече са разположени на 4 опорни пункта в Карловска община в очакване на първия сняг Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. Интернет Сн. Интернет
Снегопочистващи машини вече са разположени на 4 опорни пункта в цялата Карловска община в очакване на първия сняг. Това съобщиха за Радио „Фокус“- Пловдив от общински инспекторат Карлово. Общината има сключен договор със снегопочистваща фирма Консорциум „Чистота Карлово” за почистването на около 370 километра общинска пътна мрежа. Кметът д-р Емил Кабаиванов е разпоредил на кметовете и кметските наместници да следят за изпълнението на дейностите по почистване на пътищата от общинските и уличните пътни мрежи във връзка с очакваните снеговалежи. При утежняване на обстановката, или при неизпълнение на договорни задължения от фирмата да му бъде докладвано незабавно за предприемане на допълнителни мерки. Той е получил уверението, че от днес на обед снегопочистваща техника вече е разположена на определени места в райони, в които се очаква снеговалеж.
Контролът на дейността на фирмата се осъществява и от служителите на звено Инспекторат.
Във връзка с настъпилия зимен сезон гражданите стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и да не паркират автомобилите си по булевардите и основните улици. Най-критичните места са бул.”Освобождение”, ул.”Ген. Карцов”, ул. „Александър Стамболийски”, ул. „Хан Крум”, ул. „Юмрукчал“ и ул. „Криволак”. Паркираните на платното автомобили възпрепятстват работата на снегопочистващата техника и затруднят снегопочистването.
Карловски инспекторат напомня на всички, които създават организацията за почистване на прилежащи площи около имоти частна собственост и ползватели на такива, че при зимни условия са длъжни да спазват действащата Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово. Според нея те са длъжни да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки в района на обектите и безопасност на движението и отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг. Същите подлежат на санкция при неизпълнение според разпоредбата. Забранено е да се изхвърля почистения сняг от тротоарите на уличните платна, да се натрупва до стволовете на дървета и до спирки на масовия градски транспорт.
 
Прочетена 470 пъти