Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет01202022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Сребърна значка с образа на Васил Левски за Галя Шатова от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов
Петък, 03 Август 2018 15:01

Сребърна значка с образа на Васил Левски за Галя Шатова от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов Избрана

Оценете
(2 гласа)

Европейската шампионка по вдигане на тежести Галя Шатова беше лично поздравена за големия успех от кмета на община Карлово

д-р Емил Кабаиванов. Заедно с нейния личен треньор Иван Лухов те бяха наградени със сребърни значки с образа на Васил Левски и грамоти за заслуги и вярност към заветите на Апостола на свободата.

Галя Шатова е от Карлово, тя спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки в Милано. Състезава се в категория до 63 кг при 17 годишните девойки и завърши състезанието с двубой от 200 кг, като стана първа в изхвърлянето с 91 кг и втора в изтласкването със 109 кг. „Галя стана и най-добър лифтер на състезанието, като тази награда е изключително престижна“, каза нейният треньор. По системата „Синклер“, сред 200 участници, тя е определена за най-добър състезател на целия шампионат.  Голям успех за момичето е спечелената единствена квота за титуляр в предстоящата Олимпиада за юноши и девойки, която ще се проведе в Буенос Айрес, Аржентина. Вчера Галя и нейният треньор са били поздравени и от министъра на спорта Красен Кралев, който лично се е срещнал с тях. Д-р Кабаиванов пожела на състезателката Олимпийска титла, за която тя е фаворит и още по-големи успехи в големия спорт.

Галя Шатова е състезателка по вдигане на тежести от години с личен треньор Иван Лухов. Тя е европейски шампион с три златни медала на Европейското първенство за юноши и девойки през 2016 година в Полша и европейска вицешампионка при 17 годишните на първенството в Прищина (Косово). Галя Шатова е ученичка в СУ „Христо Проданов“. През тази година тя получи, заедно с още двама младежи от Карлово, Награда за доблест и благородство, която й бе връчена на 11 юни в резиденция „Врана“, София.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА

ОБЩИНА КАРЛОВО

0335/54-598

 

Прочетена 1800 пъти