Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Стартираха процедурите по проект за ремонт на НЧ „Васил Левски 1861г.“ град Карлово
Сряда, 13 Март 2019 17:51

Стартираха процедурите по проект за ремонт на НЧ „Васил Левски 1861г.“ град Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. Интернет Сн. Интернет
Карловският общински съвет даде ход на процедурата на проект за реконструкция и модернизация на читалище „Васил Левски“. Проектното предложение е по Оперативна програма „Региони в растеж“, а дейностите по него са насочени към приоритет „Културна инфрастуктура“. Те са стойност 1 700 000 лева и са част от инвестиционната програма на община Карлово за 2019 година.
 
Сградата на читалище „Васил Левски“ е една от най-представителните в Карлово, строена е през 60-те години на миналия век. В нея се осъществя огромната част от културните и обществените прояви на цялата община, но вече се нуждае от ремонт. Проектът, който общината подготви предвижда основен ремонт на покрива, реконструкция и модернизация на на зрителната зала , която е с над 600 места и на санитарните възли към нея. Ще бъде подменена вентилационната и отоплителната инсталация. Предвидени са също така мерки за повишаване на енергийната ефективност.
 
Миналия ден съветниците дадоха съгласието да стартират всички процедури, съпътстващи финансирането на проекта но ОП „Региони в растеж“ , както и за осигуряване на устойчивост на проекта. Това означава, че в следващите пет години след крайното плащане към бенефициента по този проект, инфраструктурата и закупените активи - оборудване и съображения, няма да бъдат променяни.
 
Източник/ karlovobg.eu
Прочетена 485 пъти