Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Стена за спортно катерене бе открита в карловското СУ „Христо Проданов“
Четвъртък, 18 Април 2024 21:09

Стена за спортно катерене бе открита в карловското СУ „Христо Проданов“ Избрана

Оценете
(1 глас)

Стена за спортно катерене бе открита на 18 април в карловското СУ „Христо Проданов“. Събитието е посветено на 40 години от покоряването на Еверест от първия български алпинист – карловеца Христо Проданов, патрон на средното училище. Инициативата за изграждането на нова стена е идея на родителското настоятелство, която бе подкрепена от Министерството на младежта и спорта, Община Карлово,  училищното ръководство, учители, ученици и стотици дарители.

На откриването присъстваха кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народният представител Иван Ченчев, заместник-командирътна 61-ва Стрямска механизирана бригада полк. Костадинов, доц. Димитър Илиев и проф. Даниела Ташева, изпълнителният директор на ВМЗ инж. Иван Стоенчев, общински съветници от ОбС Карлово, дарители, учители и ученици.

„Има личности като Христо Проданов, които са пример и няма да престанат да бъдат пример през следващите десетилетия, защото той притежаваше нещо повече от смелост. Това е дързост – когато минеш отвъд границите на смелостта. Освен това съм чувал от негови съученици и приятели, че Проданов е имал характер, показващ лидерство в екипа, който тръгва да изкачва Еверест. Да! Христо Проданов беше лидер! Той ще остане пример и за нас, които го помним, и за вас, които четете и гледате онова, което се е случило през 1984 година. Самото изкачване на Христо Проданов на Еверест не е самотен акт, то е част от екип. Така се случи и сега. Стената е готова и е доказателство, че една цел се постига само тогава, когато има единомислие, екип, борба, смелост и дързост. Поздравявам всички, които помогнаха, защото това е пример как се постигат,поставени цели. Нека тази стена служи на няколко поколения, докато дойде времето някои други да поставят още по-съвременна стена. Бъдете здрави! Честит празник! Напред и нагоре!“ С тези думи д-р Кабаиванов се обърна към директора на училището Лука Мачев, общински съветници, представителитена бизнеса, ръководството и членовете на Училищното настоятелство, педагогическия и ученически колективи.

Прочетена 288 пъти