Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово е сред иновативните училища за учебната 2018/2019 година
Неделя, 15 Юли 2018 23:49

СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово е сред иновативните училища за учебната 2018/2019 година Избрана

Оценете
(2 гласа)

Министерството на образованието и науката публикува на официалната си страница по-рано този месец списък на иновативните училища в Република България за учебната 2018/2019 година. В него са вписани 290 учебни заведения, сред които е СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово.

Проектите за иновации, с които училищата са намерили място сред одобрените, са насочени към разработване и въвеждане на иновативни елементи по отношение на организацията или съдържанието на обучението, организиране по нов или усъвършенстван начин на управлението, обучението и образователната среда, използване на нови методи на преподаване, както и разработване по нов начин на учебно съдържание, учебни програми и учебни планове.

Иновацията, която СУ „Васил Левски“ ще започне да прилага още тази есен, се базира на въвеждане на учебен предмет „Основи на програмирането“ за учениците от пети клас. В световен мащаб приложенията на програмен код се увеличават с неимоверни темпове, а специалистите в тази сфера не достигат. Чрез обучението по програмиране училището иска да отключи интереса на учениците и да им покаже, че не е трудно да се програмира, а напротив – може да бъде интересно и забавно. Използването на иновативна платформа ще даде възможност ученици и учители да бъдат поставени в различна от традиционната среда. Ученето ще бъде фокусирано върху и реализирано чрез преживяванията, а децата ще бъдат насърчавани да експериментират. Грамоти, електронни баджове (които могат да се споделят в социалните мрежи) и отчитане на лични рекорди са само част от начините учениците да бъдат мотивирани и да се чувстват удовлетворени от постигнатото.

Прочетена 666 пъти