Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт08202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Тържествено отбелязване на 9-ти май в Карлово
Четвъртък, 09 Май 2019 16:28

Тържествено отбелязване на 9-ти май в Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
В Карлово, на площад „20-ти юли“, тържествено бе отбелязан 9-ти май - Ден на Европа и годишнина от края на Втората световна война.                 
 
Музикалните изпълнения на военния духов оркестър допринесоха за празничното настроение на  всички присъстващи на събитието.
 
 
Само 5 години след края на Втората световна война, Робърт Шуман смело предлага на разрушена Европа, на довчерашни врагове, с общи усилия да възкресят един нов и различен свят, чиято сила да бъде човешкото достойнство, икономическата изгода и взаимопомощ. Ето защо, 9-ти май е символ на човешкото самоосъзнаване, на волята за съюз между европейските държави, основан на принципа за зачитане и подпомагане, защото паметта за миналото е залог за случващото се днес.
  
Цветя пред паметника на площад „20-ти юли“ поднесоха народният представител Веска Ненчева, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, заместник-кметът Стойо Карагенски, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, общински съветници, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, десетки граждани.
 
Източник/ община Карлово
Прочетена 410 пъти