Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон01212019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Теодора Илиева Петкова е първото родено бебе за 2018 година в община Карлово
Петък, 19 Януари 2018 14:55

Теодора Илиева Петкова е първото родено бебе за 2018 година в община Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
Теодора Илиева Петкова е първото бебе родено през 2018 година в карловската болница. Малката Теодора е родена на 1 януари в 09.40 в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ с тегло 2,890 кг и 49 см. Днес щастливите родители на момиченцето, чехкинята Даниела Хероутова и карловецът Илия Петков, присъстваха на празника на родилната помощ, който по традиция бе отбелязан в АГ отделението. 
   Пред присъстващите гости и персонала на отделението д-р Андриан Минев припомни древния ритуал „Поливане“, който по-късно бе изпълнен от майката на бебето и акушерката, помогнала при раждането. Той съобщи, че през 2017 година в акушеро-гинекологичното отделение са родени 335 деца, от които 3 двойки близнаци. Директор дирекция „Хуманитарни и социални дейности“ на община Карлово Петя Найденова поздрави родителите на детето, началника на АГ отделението д-р Камен Каменов, старшата акушерка Бисерка Иванова, лекарите и акушерките по повод техния професионален празник, като отбеляза, че въпреки кризите, които природата понякога поднася, все пак живота побеждава и днешния ден го потвърждава.
 
От името на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов тя поднесе поздравителен адрес към специалистите от болницата и златно медальонче със Света Богородица за малката Теодора.
По традиция малчуганите от ДГ „Слънце“ поднесоха музикален поздрав към лекарите и всички присъстващи и ги закичиха с китка здравец. 
   
 
Поздрави към работещите в АГ отделението на болницата и родителите на Теодора поднесоха още управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев,  народният представител Веска Ненчева, зам.-председателят на Общински съвет – Карлово Анастасия Чолакова, представител на община Сопот, общински съветници, директорката на ДГ „Слънце“ Донка Нанева, лекари от другите отделения на болницата, признателни пациенти.
 
                                                                                                                  
 
Пресцентър Община Карлово 
 
 
 
 
Прочетена 2338 пъти