Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря12112019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Третото кръгово кръстовище в Карлово бе официално открито
Четвъртък, 18 Юли 2019 17:45

Третото кръгово кръстовище в Карлово бе официално открито Избрана

Оценете
(1 глас)

С водосвет на 18 юли бе открит обект ”Кръгово кръстовище при км 254+257 на път І-6 “София - Бургас” и подходи към два броя локални платна”.

Лентата при официалното откриване на третото кръгово кръстовище на западния вход-изход в Карлово прерязаха заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова, кметът на общината д-р Емил Кабаиванов – домакин на събитието, областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Георги Терзийски и директорът на Областно пътно управление Пловдив Пламен Райчев.

В този знаменателен за нашия град ден – рождението на Апостола и празник на Карлово, откриваме важен обект. Изграждането на третото кръгово кръстовище показва, че когато местната власт и правителството са ръка за ръка и работят заедно, проблемите се решаватБлагодаря на правителството в лицето на министър-председателя, министъра на регионалното развитие и благоустройството и изпълнителния директор на Агенция „Пътна инфраструктура”. Вярвам, че АПИ ще ме подкрепи в следващата стъпка. На територията на община Карлово има участък от главен път І-6, този от село Певците до с. Васил Левски, който чака реконструкция. Убеден съм, че в скоро време ще можем всички заедно на открием и този обект, каза д-р Кабаиванов. Той благодари на всички, работили по реализацията на кръговото кръстовище, и специално - на живеещите в района и на водачите на МПС, за проявеното търпение в периода на изграждане на обекта.

Като изключителна чест определи присъствието си на откриването вицепремиерът Марияна Николова. Необходимата свързаност между регионите, която осигурява българското правителство, е важна не само за привличане на инвестиции, но най-вече за превенция и предотвратяване на пътно-транспортни произшествия в интерес на живота и здравето на хората. Известно е, че този участък беше с много голяма концентрация на ПТП. Пожелавам вече да няма такива. Пожелавам да откриваме все повече нови участъци и най-вече – здраве и живот на всички българи!, бе посланието на заместник министър-председателят.

На събитието присъстваха също председателят на Общински съвет Карлово Теодор Шойлеков, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков, директорът на Областна дирекция на МВР Пловдив – старши комисар Атанас Илков, представители на фирмата – изпълнител на обекта, проектантския колектив и строителния надзор, много граждани.

 

Съществувалото до преди 4 месеца триклонно кръстовище вече е заменено с кръгово с диаметър 47 метра, с по 2 броя пътни ленти в платно /всяка с ширина 4.25 метра/ и с диаметър на вътрешния кръг 30 метра. Изпълнени са необходимите триъгълни острови и тротоарни площи, както и съответната хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация - за безопасна експлоатация и ползване на съоръжението от МПС и пешеходци. С изпълнение на строителните дейности бе обновена подземната техническа инфраструктура в рамките на обекта, чрез реализиране на необходимите връзки и пресичания за електропроводи ниско и средно напрежение, водопроводна, канализационна и далекосъобщителна канална мрежа. За гарантиране добрата видимост на МПС е изградено ново функционално LED осветление.

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО, Тел. 0335/ 54-598

Прочетена 975 пъти