Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Учебната година в 61-ва Стрямска механизирана бригада завърши с най-мащабното тактическо учение „Мирен страж 18”
Петък, 16 Ноември 2018 11:35

Учебната година в 61-ва Стрямска механизирана бригада завърши с най-мащабното тактическо учение „Мирен страж 18”

Оценете
(3 гласа)
Учебната година в 61 Стрямска механизирана бригада завърши с най-мащабното тактическо учение „Мирен страж 18”, което се проведе на учебен полигон “Корен” за времето от 14 до 16 ноември 2018 година.
В учението взеха участие пехотна батальонна бойна група от „Тежък тип”, която беше сформирана на базата на 1 механизиран батальон от 61 механизирана бригада със следните усиления: HUMINT група, група за управление и обработка на информацията, разчет за смущения на ИВУ, група БЛА мини клас от батальон ISTAR, рота за защита на силите от батальон за защита на силите и взвод „Военна полиция” от 61 механизирана бригада. Допълнителен обучаем състав беше 2-ра батарея от 61 самоходен артилерийски дивизион и разузнавателна рота от батальон ISTAR. За осъществяването на това най-мащабното по рода си за годината учение спомогнаха също и батальона за логистично осигуряване, 3 механизиран батальон и щабен батальон на 61 механизирана бригада.
Пехотната батальонна бойна група от “Тежък тип” беше успешно сертифицирана, като показа една изключително добра подготовка на командния и личен състав, при изпълнение на поставените задачи, а също и висока степен на интеграция на формированията от различните родове войски, включени в състава на пехотната батальонна група. Способностите на щаба на батальонната група да планира операциите и да изпълнява утвърдения боен ритъм бяха позитивно оценени, което за пореден път показва изключителните професионални качества и мотивация на командния състав. 
Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов изрази своята удовлетвореност от постигнатото от участниците в „Мирен страж 18”, като каза, че въпреки лошите метеорологични условия и в навечерието на Празника на Сухопътните войски, те са показали отлична подготовка и стремеж към подобряване и усъвършенстване на техните бойни способности.
 
Източник и снимки/ 61-ва Стрямска механизирана бригада
 
 
Прочетена 637 пъти