Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря08152018

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Ученикът Добромир Петров стана кмет на Карлово за един ден
Четвъртък, 12 Октомври 2017 16:15

Ученикът Добромир Петров стана кмет на Карлово за един ден Избрана

Оценете
(2 гласа)
За десета  поредна година община Карлово е домакин на инициативата “Мениджър за един ден” на Джуниър  Ачийвмънт България.
18 ученици от СУ “Васил Левски” и СУ “Христо Проданов” имаха възможността да участват в един реален работен ден от управлението на общинска администрация.
     Добромир Петров ученик от 11 „а” клас в СУ “Христо Проданов” зае ключовата позиция - Кмет на община Карлово. Виктория Събева от 11 клас в СУ „Христо Проданов”, Виктория Василева и Борислава Фимова от 9 клас в СУ „Васил Левски” станаха заместник-кметове на общината, а Диляна Димитрова от 11 клас на СУ „Христо Проданов"– секретар.
      Останалите ученици бяха разпределени в дирекция “Административно, информационно  и правно обслужване”,  дирекция “Хуманитарни и социални дейности”, дирекция “Финансово стопански дейности”, отдел “ Природни ресурси, екология и земеделие”, отдел “Канцелария”, звено “Инспекторат” и Общинска библиотека. Учениците имаха възможността да покажат своите умения и самостоятелно да изпълнят поставените им задачи.
       Д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово връчи на участниците Сертификати за участие в инициативата, Паметен бележник посветен на 180 години от рождението на Васил Левски и значка с образа на Апостола. Той им пожела да завършат образованието си с отличен успех за да бъдат добре подготвени и да преодоляват трудностите в живота, да постигнат мечтите си и реализират поставените си цели. Кметът каза на учениците, че винаги са “добре дошли” в общинска администрация и е готов да изслуша всички техни идеи и предложения. Събитието се състоя в зала „Васил Караиванов” пред служителите от общинска администрация, които днес празнуват 12 октомври – Ден на българската община.
      “Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват, както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Мисията на фондацията е да подготвя младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.
      Ръководители на учениците в инициативата „Мениджър за един ден” 2017 година в Карлово са преподавателите Цветанка Златанова от СУ „Христо Проданов” и Спаска Бистрашка от СУ „Васил Левски”.
 
 
 
Прочетена 1465 пъти