Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет11222019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Ученици от СУ „Васил Левски“ в Карлово с благородна акция за бедни и самотни хора по Великден
Четвъртък, 18 Април 2019 20:07

Ученици от СУ „Васил Левски“ в Карлово с благородна акция за бедни и самотни хора по Великден Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. Интернет Сн. Интернет

Учениците от горен курс на карловското училище „Васил Левски“ стартирха благородна и стопляща сърцето акция. В идния вторник те започват да раздават благотворително козунаци, курабии, яйца и порция приготвено агнешко месо. Децата ще посетят 30 адреса в Карлово, Климент и Каравелово.

Инициативата е подкрепена лично от директора на училището Марияна Манчева, от педагогическия съветник, психолози, ресурсни учители и логопед. За целта децата са събрали и продължават да събират средства, намерили са и благородни дарители, които са откликнали с удоволствие на доброто дело.

В четвъртък децата, които изучават „Религия“, ще боядисват яйца в Историческия музей, а след това ще ги дарят на хората, които ще посетят. Те ще представят и кратка тематична програма, посветена на Великден, съобщи за ПБ Новинар Милена Угринова, която преподава „Религия“.

ПБ Новинар подкрепя и популяризира тази и други инициативи на децата и ги аплодира за доброто, което ще стопли и зарадва самотните старчески сърца. Тази акция няма да е единствената. През май месец ще има още една в други селища на общината.

Източник/ ПБ Новинар

Прочетена 354 пъти