Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет09292023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Ученици предлагат дегустация на изкушения от Розовата долина
Събота, 28 Май 2022 15:44

Ученици предлагат дегустация на изкушения от Розовата долина Избрана

Оценете
(2 гласа)

Месец май е изпълнен с едни от най-значимите събития за град Карлово и Розовата долина – розоберът, изборът на Царица на розите, шествия, обичаи.

Карлово ежегодно поднася букет от рози, изпълнен със събития, на своите жители и на гостите на града, в който участие вземат различни организации и под различна форма.

В днешния ден ученици от 8 б клас на ПГ  “Ген. Вл. Заимов” град Сопот, по повод празника на розата представиха своя щанд за дегустация на продукти от маслодайна роза.

Чаровните шест момичета, заедно със своя класен ръководител г-жа Пламена Ненкова, посрещаха местни жители, туристи и гостите на празника на розата в Исторически музей Карлово, като им предлагаха сладките изкушения на Розовата долина.

Гимназията и Общински исторически музей – Карлово имат дългогодишно сътрудничество, а това е само един от празниците, в който децата вземат участие и показват, че връзката с корените е важна. Показват, че не просто трябва да живеем някъде, а да сме неделима част от случващото се около нас, да сме обществено активни и полезни на себе си, на училището си, на града си.

 

Автор: Зоя Станкова

Прочетена 611 пъти