Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В КАРЛОВО
Сряда, 26 Септември 2018 22:31

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В КАРЛОВО Избрана

Оценете
(1 глас)

Във Военен клуб Карлово се проведе урок по родолюбие, посветен на 100 годишнината от края на Първата световна война и участието на България в нея. 

Изявата беше организирана от Общинската организация на СОСЗР "Васил Левски", командването на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Военния клуб и Общинския исторически музей.

С изпълнението на популярни бойни маршове, Гарнизонният духов оркестър даде начало на вечерта. В словото си запознах присъстващите в залата с повода и причините за избухването на войната, с хода на бойните действия на различните фронтове, с героизма и себеотрицанието на воините от Българската армия, както и с бойния път на 28-ми пехотен Стремски полк. 

Много емоции предизвикаха изпълненията на детския хор " Карлово войс" с ръководител Анита Илиева и на "Младите възрожденци" с ръководител Теодора Александрова. Участниците в изявата бяха наградени от началника на щаба на 61-ва Стрямска механизирана бригада, полковник Иванов с почетни грамоти. Вечерта се превърна във вълнуващ празник на българщината.

 

 

Източник/ Общински Исторически музей - Карлово 

Прочетена 577 пъти