Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Успешно приключи информационната кампания „Time to move“ на Сдружение „Млади, активни, креативни“
Сряда, 31 Октомври 2018 12:55

Успешно приключи информационната кампания „Time to move“ на Сдружение „Млади, активни, креативни“ Избрана

Оценете
(1 глас)
Успешно приключи информационната кампания на Сдружение „Млади, активни, креативни“ за представяне на Програмата „Еразъм +“ , сектор „Младеж“ с различните  направления и възможностите за младите хора да се включват и участват в проекти за мобилност в чужбина. През месец октомври бяха посетени всички средни училища на територията на Община Карлово и учениците от 10,11 и 12 клас бяха запознати с множеството възможности, които предоставя „Еразъм +“, чрез които те могат да отидат в чужбина, да участват в международни проекти, да изследват Европа или да придобият опит, който ще им е необходим в бъдеще.Специално внимание беше обърнато на новостартиращия  Европейски корпус за солидарност на ЕС и възможностите млади хора да се включват в доброволчески дейности или да стажуват/работят в проекти в собствената си страна или в чужбина, които облагодетелстват общностите и хората в Европа. По време на информационните срещи присъстваха младежи-доброволци към сдружение „МАК“, които споделиха опита си от участията си в различни мобилности и проекти на сдружението и приканиха връстниците си да бъдат по-активни, да търсят информация за подобни проекти и да се възползват от възможностите, които предоставя Програмата „Еразъм +“. Учениците от всички училища проявиха голям интерес към поднесената им информация, дори част от тях заявиха желание да станат доброволци към организацията, за да получат по-подробна информация за бъдещи проекти. Всички получиха информационни материали за Програмата „Еразъм +“ и специално разработена брошура от сдружението с важна, селектирана информация за различните направление на сектор „Младеж“ и за Европейски корпус за солидарност.
       По време на кампанията беше уреден и информационен щанд с материали за Програмата „Еразъм+“ в Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ гр.Карлово.
Информационните срещи бяха част от ежегодната кампания на Евродеск „TIME TO MOVE“, проведени от сдружение „Млади, активни, креативни“ като една от Евродеск точките в Община Карлово, с финансовата подкрепа на Центъра за развитие на човешките ресурси и Програмата „Еразъм +“.
 
Източник/ Община Карлово
Прочетена 268 пъти