Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет11222019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ В Деня на родилната помощ поздравления получиха първото родено бебе в община Карлово Анастасия и целият екип на АГ отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“
Понеделник, 21 Януари 2019 18:03

В Деня на родилната помощ поздравления получиха първото родено бебе в община Карлово Анастасия и целият екип на АГ отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Избрана

Оценете
(1 глас)
Анастасия Георгиева Иванова - първото бебе родено през 2019 година и целият екип на Акушеро-гинекологичното отделение получиха поздравления по повод Деня на родилната помощ. Малката Анастасия е родена на 2 януари в 07.14 часа, с тегло 2,730 кг и е от град Клисура. Днес щастливите родители на момиченцето, Росица Алексиева и Георги Иванов, присъстваха на празника, който по традиция се отбелязва в отделението.
   „Най-голямата инвестиция в бъдещето е раждането на едно дете“, каза в приветствието си към празнуващите днес заместник-кметът на община Карлово Антон Минев и подари на бебенцето златно медальонче с образа на Света Богородица, а на екипа на отделението връчи поздравителен адрес от името на кмета д-р Емил Кабаиванов. По повод днешния ден, община Карлово със съдействието на „ВМЗ“ ЕАД подаряват две родилни легла за АГ отделението, съобщи заместник-кметът, а „Българска роза Карлово“ АД предостави многофункционален ехограф Z5, закупен със средства от продажбите на продукт от козметична серия. 
    По традиция д-р Андриан Минев припомни древния ритуал „Поливане“, който беше пресъздаден от майката на Анастасия и д-р Илчева, изродила бебето.
Главната акушерка Бисерка Иванова съобщи, че през 2018 г. в акушеро-гинекологичното отделение на карловската болница е имало 306 раждания, при които са родени 309 деца /3 двойки близнаци/, а от началото на годината са се родили 22 бебета.
  Празнична програма по случай празника изнесоха децата от ДГ „Слънце“  и закичиха с китка здравец лекарите и акушерите от отделението.
Поздравления и подаръци към работещите в АГ отделението на болницата, малката Анастасия и нейните родители поднесоха още: управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев, народният представител Веска Ненчева, кметът на град Клисура Генка Тодорова, кметът на община Сопот Деян Дойнов, директорката на ДГ „Слънце“ Донка Нанева, ръководството на „Българска роза“ АД.
 
Източник/ Община Карлово 
 
 
Прочетена 817 пъти