Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря04242019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ В ГРАД СОПОТ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР ВАЗОВ
Сряда, 16 Май 2018 21:48

В ГРАД СОПОТ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР ВАЗОВ Избрана

Оценете
(1 глас)
На 16.05.2018 г. в центъра на китното подбалканско градче Сопот, родното място на големия и славен род Вазови, бяха отбелязани 150 години от рождението на един от тях - генерал-лейтенант Владимир Вазов - човекът и войнът отдал своите сили в служба на Родината. В тържественият ритуал по полагане на венци и цветя взеха участие военният духов оркестър и почетен караул от състава на щабния батальон на 61 механизирана бригада - Карлово.
Да почетат паметта и делото на героят пред Мемориалния комплекс на двамата братя генералите Георги и Владимир Вазови бяха дошли заместник-областният управител на област Пловдив инженер Димитър Керин, кметът на град Сопот г-н Деян Дойнов, заместник-командирът на 61 Стрямска механизирана бригада полковник Деян Дешков, председателят на Общински съвет Сопот г-жа Мариана Кацарова, доцент Григорий Вазов – родственик на семейство Вазови, представители на СОСЗР от Сопот и Карлово, патриотични организации, родолюбиви граждани.
За славата на българският войн извоювал блестящата победа на българската войска при Дойран през Първата световна война слово произнесе кметът на град Сопот Деян Дойнов.
Венци и цветя в знак на признателност пред живота и делото на генерал Вазов бяха поднесени пред бюст-паметника в родния му град от името на официалните гости.
 
Източник/  61 Стрямска механизирана бригада
Прочетена 696 пъти