Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет11222019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ В Каравелово възпроизвеждат сватба от преди 100 години
Сряда, 19 Юни 2019 21:13

В Каравелово възпроизвеждат сватба от преди 100 години Избрана

Оценете
(1 глас)
В карловското село Каравелово едноименното сдружение зове за помощ всички, които имат добри сърца. Публикуваме написаното без редакторска намеса, като напълно подкрепяме идеята да се заснеме и съхрани българщината.
 
Скъпи каравеловци! По инициатива на Сдружение „Любен Каравелов – с. Каравелово“, в нашето село ще се заснеме художествен филм-възстановка на сватба отпреди 100 години.
 
Булката и младоженецът; кумът и кумата; свекърът и свекървата; дядото и бабата; всички гости ще са облечени в автентични носии, които са красели нашите предци по сватбите отпреди век. Ще се заснемат сцени от жътва; също максимално реалистична възстановка отпреди цяло столетие. Ще се възродят и заснемат ритуали, които са трогвали сърцата на предците ни; ще ни трогнат и днес.
 
За осигуряване средства за финансиране на този филм; на аксесоарите и дрехите; на гозбите и угощенията на сватбената маса; за популяризиране и реклама на филма, се обръщаме към вас открито и честно – без вашето съдействие ще бъде много трудно тази инициатива да се въплъти в живот. Вашата – дори и символична – финансова подкрепа; съдействие с осигуряване на инвентар, гардероб, сватбени лакомства, напитки, гозби, ще бъде безценна.
 
Всеки дарител ще бъде изрично споменат във финалните субтитри на филма.
 
Филмът ще има официална премиера в началото на есента в центъра на общината; ще бъде излъчен от местни и чужди телевизии и онлайн канали; линк от него ще може да изпратите на близки и познати по света; да вградите в сайта, фейсбук или инстаграм профила си и т.н.
 
Дарение може да направите в банковата сметка на сдружението с
 
IBAN: BG53STSA93000023699437 – Банка ДСК, като посочите примерно основание за превод: „Дарение за създаване на художествен филм „Каравеловската сватба“, или при г-жа Зинаида Халачева – касиер на сдружението. Също при нея може да оставите материалните атрибути, като вещи за временно ползване по време на снимките или като дарение; като ще получите разписки за дарените суми и вещи.
 
Филмът ще се снима до и на 20 юли, Илинден. Вашата своевременна подкрепа ще бъде истински благородно дело.
 
Източник / Подбалкански новинар
Прочетена 585 пъти