Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет11222019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ В Карлово се проведе кампания за превенция трафика на хора
Понеделник, 25 Февруари 2019 17:08

В Карлово се проведе кампания за превенция трафика на хора Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. Интернет Сн. Интернет

На 22.02.2019 г. в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се проведе кампания за превенция трафика на хора. Г-н Минев - Председател на МКБППМН откри срещата. 

По покана на МКБППМН – Карлово, Местната комисия за борба срещу трафика на хора – Бургас представи клип за превенция трафика на хора с цел сексуална експлоатация. Росица Янева - Секретар на комисията разясни на присъстващите какво е трафик на хора, видовете трафик, опасностите, които дебнат не само деца, ученици, но и нас възрастните. Тя даде примери от своята практика за жени, преминали през ада на сексуалното робство, за хора попаднали в плен на трудова експлоатация. 

Доброволците Габриела Христова и Деян Петров, участници в клипа, разказаха за своята дейност, за удовлетворението от това да запознаваш хората с проблемите на трафика на хора. Г-жа Янева предостави информационни и обучителни материали.

В края на дискусията г-жа Янева акцентира и на безопасното използване на интернет и превенция на престъплението сексторшън (sextortion): форма на сексуално изнудване, при което снимки или видео със сексуално съдържание, се използват за насилственото принуждаване на малолетни и/или непълнолетни лица да изпълняват извратени сексуални желания на педофили.

Трафикът на хора е сериозен проблем и засяга стотици хора по света. Наша задача е да бъдем информирани, да се предпазим и да сигнализираме при съмнение за трафик на хора.

 

Източник: МКБППМН – Карлово

Прочетена 403 пъти