Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ В Карлово се проведе традиционният Старчовден
Събота, 09 Март 2019 18:11

В Карлово се проведе традиционният Старчовден Избрана

Оценете
(2 гласа)
Стотици жители и гости на Карлово присъстваха на ежегодния Кукерски празник, който се проведе на пл. „20-ти юли“ в центъра на града. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов приветства всички, дошли да се повеселят и споделят богатство на кукерските игри. 
„Нека да бъде плодородна пролетта, да бъдем здрави, да има берекет, да има разбирателство в семействата. Нека с чисти помисли, с чисто сърце, с добри идеи за града да посрещнем идващите големи християнски празници. Бъдете здрави и честит празник на всички!“, бяха част от думите на кмета, с които той даде старт на Старчовден. 
В празника участваха кукерските състави от: гр. Карлово кв. Сушица, с. Дъбене, с. Войнягово, с. Климент, с. Васил Левски, с. Домлян, с. Столетово, с. Горни Домлян, гр. Баня, с. Соколица, гр. Калофер, с. Христо Даново, с. Каравелово и гостуващите състави от гр. Хисар кв. Момина баня, с. Расник – Пернишко и с. Стралджа – Ямболско.
За цялостната им дейност през годината и участията им в международни и местни фестивали, в които представят достойно община Карлово, съставите получиха от кмета грамоти и награди. Ръководителят на кукерската група от с. Климент и кмет на селото Мано Манов, връчи на д-р Кабаиванов златният медал, който са получили при участието им в международния 100 годишен юбилеен карнавал „Ролебутцен“ гр. Алтщатен – Швейцария.
Цялото ръководство на община Карлово присъства на Кукерския празник и аплодира участниците. 
Кукерските групи продължиха празника по населените места в община Карлово.
 
 
 
 
Източник/ Пресцентър община Карлово
Прочетена 554 пъти