Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет11222019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ В навечерието на патронния си празник СУ „Христо Проданов“ също има своите 150 млади дигитални лидери
Понеделник, 15 Април 2019 13:37

В навечерието на патронния си празник СУ „Христо Проданов“ също има своите 150 млади дигитални лидери Избрана

Оценете
(2 гласа)

Средно училище "Христо Проданов" е едно от трите пилотни училища по проекта „Млади дигитални лидери“, изпълняван за България от Сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ с финансовата подкрепа на Гугъл.

Още 150 младежи от региона станаха по-критични онлайн потребители, знаят как да реагират на езика на омраза в социалните мрежи, ще се замислят какво постват и какви снимки споделят онлайн, готови са да се борят със стереотипите и предразсъдъците, битуващи в обществото и широко разпространявани от медиите, ще се замислят кои новини са фактологични и истински, кои пристрастни и кои фалшиви.

Младите дигитални лидери обсъждаха идеи за онлайн кампании по различни теми-социални, екологични, в защита на бездомни животни и хора в неравностойно положение.

Предстои обучението за учениците от ПГ „Ген. Владимир Заимов“-Сопот, родители и учители от трите училища, с оглед повишаване медийната грамотност на повече млади хора.
 

Източник/ МИЦ - Карлово

Прочетена 465 пъти