Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12102019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ В село Столетово започна инициативата „Участвам – дарявам – променям“, с която всеки може да допринесе за развитието на населеното място
Сряда, 23 Януари 2019 16:53

В село Столетово започна инициативата „Участвам – дарявам – променям“, с която всеки може да допринесе за развитието на населеното място Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. Интернет Сн. Интернет
В карловското село Столетово започна инициативата „Участвам – дарявам – променям“, с която всеки може да допринесе за развитието на населеното място. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив кметът на населеното място Мирослав Колев. „Идеята е благодарение на наши съграждани, които живеят извън страната, на наши приятели и познати. Всички, които искат да се включат в тази наша кампания, могат да помогнат по банков път с каквато сума те решат и имат възможност да отделят. Банковата сметка е на читалището, защото кметството не разполага с такава. Всичко, което пристигне по банков път като дарение, ще бъде оползотворено. Отчитането на средствата ще бъде напълно прозрачно и ще се знае за какво се разходва всяка една стотинка, за да може хората да видят, че наистина се случват добри неща в селото. Така ще дадем пример, че макар и от кмет да бъде инициирана подобна кампания, благодарение на добри хора, дарители и спонсори, свързани по една или друга причина със село Столетово, могат да се случат хубави неща“, каза Мирослав Колев.
Той коментира, че приоритетните направления за работа на територията на кметството са много. „Честно казано, ако някои ме попита кое е първото нещо, от което ще стартира промяната в село Столетово, няма как да кажа кое е приоритетно. Има нужда от ремонт на улиците, на тротоари в центъра на селото, на покривни конструкции както на читалището, в което се помещава кметството, така и на сградата на здравната служба. Не забравяме и училището в Столетово, което вече 12 години е закрито. Сградата е малка, но запазена в цялост. В нея е разположена етнографската сбирка и историята на селото. Столетово е може би едно от малкото населени места, в които училищната сграда е запазена. Не се е превърнала в разграден двор и не е разрушена. Разбира се, има нужда от ремонт и ние сме хората, които трябва да се погрижим. Не на последно място, има нужда от ремонт и на пенсионерския клуб, в който възрастните посрещат празниците, споделят радости и неволи.
Минералната баня, която съществува на територията на селото, наистина има нужда от инвестиции. Общината може да помисли за отдаването й под наем. Идва пролетта, когато трябва да направим площада цветен, селото да има приветлив вид за всички жители и за преминаващите. Много са нещата, които са приоритетни и искам да се случват хубави неща в Столетово“, каза кметът Мирослав Колев.
По отношение на дарителската кампания, той уточни, че има възможност всеки, който дарява средства, да уточни за какво точно иска да се разходват те. „Ние затова не сме уточнили какво искаме да направим и сме посочили телефон за връзка, за да може, който има повече въпроси относно дарителската кампания, да се обади, да попита и да му бъде обяснено. Евентуално, ако реши, че иска да помогне с нещо конкретно, то в платежното нареждането на средствата следва да посочи за какво точно иска да  бъдат използвани“, посочи Мирослав Колев.
Сметката, по която ще постъпват даренията е следната:
 
IBAN: BG36UNCR96601089191401
BIC: UNCRBGSF
Прочетена 571 пъти